Ut. mar 19th, 2024

SLOVENSKO/REGIÓN. MVP extraligovej sezóny Zuzana Šepeľová si bude obliekať dres Olomouca. Po šiestich sezónach a štyroch majstrovských tituloch v Slávii EU Bratislava okúsi slovenská volejbalová reprezentantka Zuzana Šepeľová po prvý raz legionársky chlebík. Najmladším hráčom vo  výbere slovenskej reprezentácie v roku 2017, ktorá sa v Púchove pripravovala na baráž o postup na majstrovstvá sveta, bol vtedy smečiar Július Firkaľ. Ľavoruký “skokan” z Humenného s dosahom 358 cm oslávil v tom čase len 19. narodeniny a bol jediným teenagerom v tíme Andreja Kravárika. Humenský odchovanec sa presúva z arabského klubu Al-Ittihadu do bulharského Neftochimik Bugas.

   Dvadsaťjedenročná smečiarka bude pokračovať v kariére v tíme minulosezónneho účastníka Ligy majstrov VK UP Olomouc. Šepeľová v apríli premiérovo zažila atmosféru seniorskej reprezentácie, pred úspešnou kvalifikáciou o postup na tohtoročné ME ju však z kádra vyradili zdravotné problémy, ktoré v závere sústredenia v Púchove zasiahli väčšiu časť družstva. Cestu spoluhráčok k postupu, samozrejme, pozorne sledovala.

   V ženskom tíme Slávie odohrala šesť sezón. V 171 zápasoch v extralige a Slovenskom pohári nazbierala 1477 bodov, z toho dala 175 es a 105 blokov. Dva týždne v národnom tíme boli pre ňu veľká skúsenosť. V klube by sa mala hlásiť začiatkom augusta, ak nebude mať reprezentačné povinnosti.

   Šikovný Humenčan začal s volejbalom vo svojom rodnom meste, kde pôsobil do žiackych kategórii. Jeho talent neunikol trénerom mládežníckych reprezentácií a v roku 2013 sa rozhodol k presunu do Trenčína, kde navštevoval a nedávno aj úspešne maturitou ukončil športové gymnázium. V centralizovanej príprave COP Trenčín pôsobil Firkaľ štyri roky a v budúcej sezóne by sa mal predstaviť v zahraničí. Jeden z najväčších slovenských talentov v poslednom období bojuje o miesto v nominácii na baráž KMS a tajne dúfal, že sa dostane aj na majstrovstvá Európy. Slovenský volejbalový reprezentant Július Firkaľ v sezóne 2018/19 nebol súčasťou kádra nemeckého bundesligového SWD powervolleys Düren, dohodol sa na spolupráci s nováčikom najvyššej tureckej súťaže Tokat Belediye Plevne. Od budúcej sezóny bude na bulharskej palubovke.

-MJK-, (svf) / FOTO ARCHÍV SVF

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com