Ut. mar 19th, 2024

SLOVENSKO/HUMENNÉ. Prvá viceprezidentka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Adriana Marčeková v stredu 26. mája listom volejbalovému hnutiu oznámila úmysel kandidovať na post prezidentky SVF počas tohtoročnej volebnej Konferencie SVF.

   Volejbal je pre našu rodáčku, rodenú Farkašovú, celoživotná vášeň. Má za sebou úspešnú hráčsku kariéru doma i v zahraničí, aj na reprezentačnej úrovni. Ako uvádza, po skončení aktívnej činnosti síce viedli jej kroky do súkromného sektora, kde sa úspešne uchytila, veľmi pozorne však aj naďalej sledovala dianie a vývoj slovenského športu. Preto ani chvíľu neváhala, keď v roku 2019 bola oslovená uchádzať sa vo voľbách o miesto členky Správnej rady zastupujúcej športovcov. „Zároveň som s nadšením prijala rolu ambasádorky majstrovstiev Európy 2019 v Bratislave a stala sa súčasťou organizačného tímu, ktorý pripravil skvelý turnaj.“ Podotknime, že aj v júni roku 2019 sme ju mali možnosť vidieť na humenskej palubovke počas turnaja CEV – volejbalovej európskej zlatej ligy.

   „Bola som pri viacerých úspešných projektoch SVF, nielen pri reprezentačných a klubových, ale aj beachvolejbalových a snowvolejbalových. Som presvedčená, že volejbal aj v porovnaní s inými športmi môže byť na svoje výsledky a prezentáciu hrdý. Bola som  svedkom viacerých vnútorných konfliktov, ktoré zbytočne brzdili rozlet slovenského volejbalu, poškodzovali naše dobré meno a často aj s finančným dopadom. S touto negatívnou atmosférou som sa dodnes nestotožnila, veľmi ma to trápi a aj to je jeden z hlavných dôvodov mojej kandidatúry. Chcela by som priniesť novú pozitívnu atmosféru do našej volejbalovej komunity, zlepšiť vzťahy a komunikáciu.“

   Svoje priority chce Adriana Marčeková sústrediť na zvýšenie počtu extraligových klubov, cielenou podporou skvalitniť nielen najvyššie volejbalové súťaže, ale podporiť aj činnosť v oblastiach, viac sa zamerať na prácu s mládežou.

   „Som telom aj dušou športovec. Vždy som chcela vyhrávať, preto sa sústredím na výsledky, či už športové, finančné, alebo organizačné. Nepôjde to však bez zmien naprieč všetkými oblasťami v činnosti Slovenskej volejbalovej federácie. Verím, že v krátkom čase budem mať možnosť stretnúť sa osobne s viacerými zástupcami klubov a členmi Oblastných výborov SVF, aby sme mohli spoločne hovoriť a diskutovať o mojej konkrétnej vízii o napredovaní slovenského volejbalu v nasledujúcom období,“ dodáva naša volejbalová rodáčka.

-MJK-, (amar), (svf) / FOTO ARCHÍV SVF

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com