Št. apr 18th, 2024

HUMENNÉ. Mesto sa pýši novým slovenským rekordom. Zaslúžili sa oň technické služby svojou zajačou rodinou, ktorá krášlila prostredie pred mestským kultúrnym strediskom počas veľkonočných sviatkov.

   Unikátnu výzdobu chodili obdivovať malí i veľkí. Najvyšší člen zajačej rodiny  meral až 2,5 metra, ostatní sa pýšili výškou 1,75 a 1,5 metra. Tým si výzdoba vyslúžila Certifikát o SLOVENSKOM REKORDE najväčšej zajačej rodinky. Postavičky sú zhotovené z lepeného polystyrénu, povrch majú urobený tak perfektne, ako keby vyšli z čokoládovej fabriky. Výroba unikátu trvala necelý mesiac, kôš so zajacmi približne týždeň. Vytvorenie najväčšieho veľkonočného koša so symbolickým produktom, ktorý sa nachádza asi v každom veľkonočnom košíku ľudí oslavujúcich Veľkú noc. Veľkosť zajacov sme zvažovali, nakoľko sme chceli urobiť radosť i dospelým, ale brali sme ohľad aj na najmenšie deti, aby sa nebáli najväčšieho a mali k sebe veľkostne prispôsobeného zajačika,“ ozrejmila Františka Mudra, pod ktorej taktikou vyrastá každá mestská výzdoba. Priznala, že získanie certifikátu o slovenskom rekorde bol úžasný pocit,  nečakaný.  „Je to svojím spôsobom pochvala za našu prácu,“ dodala.

   Prezradila, že už teraz sa venujú príprave jesennej či zimnej výzdoby. „V súčasnosti sa venujeme hlavne našej základnej činnosti, pri ktorej určite realizujeme nejaké skrášlenia mesta, avšak už v týchto mesiacoch pripravujeme jesennú výzdobu, ktorá bude, ako po iné roky, z plodov jesene a hlavne vianočnú, ktorá bude inšpirovaná známou rozprávkou,“ povedala Františka Mudra. Humenčania, ale aj návštevníci mesta sa už teraz majú na čo tešiť. (foto: MsÚ HE)

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com