So. apr 20th, 2024

HUMENNÉ. Florbalový tréning starších žiakov na palubovke MŠH sme po dlhom období zažili 13. mája popoludní. Bol ozvláštnený. Novou sadou devätnástich florbalových dresov  červeno-čierna-biela kombinácia) pre novú súťažnú sezónu, spolufinancovanej z dotácie mesta Humenné. Cielene pre kategóriu starších žiakov. Práve takáto dravá farebná kombinácia sa zdala najvhodnejšia pre našich mladých florbalistov.

Nekompromisná príprava

   Chlapci kategórie starších žiakov (ročník narodenia 2006 a mladší) sa pripravujú na kvalifikáciu o majstra SR, turnaj sa uskutoční v termíne 26. – 28. júla v Trenčíne. Humenčania sa v prešovskej skupine stretnú s Lipanmi, Prešovom, so Sabinovom a s Liptovským Mikulášom.

   „K tomu sa uskutoční ešte míting tento utorok, tam sa určí usporiadateľ turnajov a termín, všetko ešte v rámci mesiaca máj, počas dvoch víkendov (22., resp. 23. 5. a 29., resp. 30. 5. 2021). Všetko, samozrejme, bez účasti divákov a rodičov. Účastníci sa musia preukázať negatívnym certifikátom antigénového testu nie starším ako dvanásť hodín. RÚVZ dovolí usporiadanie súťaží športovcom, ale za splnení istých podmienok. Hygiena nie je v tomto prípade žiadnym strašiakom, je oporou pri organizovaní podujatí. V Humennom som sa stretol s vľúdnym prístupom p. Belcákovej, ktorá ochotne venovala svoj čas a podrobne mi ozrejmila, čo všetko ako organizátor športových podujatí pre deti musíme splniť, aby sme mohli fungovať čiastočne aj súťažne a zdarne ukončiť sezónu s čo najlepšími výsledkami,“ podotkol majiteľ FbK Humenné, Marián Svatuška.

   Víťazi týchto podujatí sa stretnú s víťazmi košickej divízie. Humenné má enormný záujem usporiadať kvalifikačné boje o postup na M-SR.

Podstata športovej činnosti

   „Spropagovať a ukázať verejnosti, o čo sa snažíme celé mesiace, tú drinu, a že chlapci sa cestou kvalifikácie majú možnosť dostať sa až na finálový turnaj do Trenčína. Je to obrovská motivácia stretnúť sa s tými najlepšími. Sme tu a chceme zabojovať o najvyššie priečky,“ dodal Svatuška. Vo florbalovom klube začali s tréningami pre malé detičky, levíčatá Humenného a okolia, to znamená ročníky narodenia 2014 – 2011. „Ak sa deti nudia, majú nedostatok pohybu, alebo tie, ktoré majú radi beh a šport, nech prídu medzi nás do klubu aspoň okúsiť atmosféru florbalu a možno sa im to zapáči. Dvere sú otvorené všetkým.“

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com