So. apr 20th, 2024

HUMENNÉ. Marián Dzurjo (20) pochádza z Michaloviec, ale aktuálne hráva za FK Humenné na pozícii krídelníka alebo stredného záložníka. Rád si pozrie kvalitný film, zahrá počítačové hry či zájde do prírody. V rozhovore nám porozprával o svojej futbalovej kariére.

   S futbalom začínal v Michalovciach ako šesťročný. Pod vedením trénerov Jaroslava Komendu, Juraja Čižmára, Volodymyra Moroza, Martina Melníka, Jaroslava Dargaja, Adriána Devečku a Ladislava Šimča tam ostal až do svojej „sedemnástky“. Neskôr na pol roka prestúpil do Senice, kde ho koučovali Stanislav Macek a Ladislav Hudec. Po šiestich mesiacoch sa dostal do Popradu, kde zakotvil na dva roky. „Tam ma postupne trénovali Ján Blaháč, Michal Mičko, Miroslav Guza, Marek Petruš a Peter Pitoňák. Teraz v Humennom je to Jozef Škrlík,“ povedal Marián.

   Kvalita klubu je podľa jeho slov na vysokej úrovni, pretože v tíme pôsobia aj starší a skúsenejší hráči, od ktorých sa dá vždy niečo naučiť. V otázkach sme neobišli ani tému zranení. „Asi najväžnejším úrazom bolo zranenie pravého kolena v zápase za slovenskú reprezentáciu do 18 rokov, kedy som si natrhol predný krížový väz. Mal som aj zlomený členok,“ povedal Dzurjo, ktorý pred tromi a dvomi rokmi hral v Humennom aj sálovku.

   Jeho futbalovým vzorom je Cristiano Ronaldo, ktorého obdivuje už od detstva. Aby sa mu na ihrisku darilo, pri vstupe naň vždy vykročí pravou nohou, pričom sa nezabudne prežehnať. Obľúbené rituály mu priniesli aj šťastie. „Bol som najúspešnejším športovcom mesta Michalovce za rok 2014 v žiackej kategórii,“ dodal Marián Dzurjo. Okrem toho sa pochválil aj najlepšími štyrmi zápasmi za slovenskú repre, pričom v prípravnom dueli so Spartou Praha strelil až tri góly, ktoré vyrovnali výsledok na 3:3.

(Foto: Marián Dzurjo archív)

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com