Pi. apr 19th, 2024

HUMENNÉ. Peter Pellegrini začal v uplynulých dňoch so zberom podpisov potrebných na zaregistrovanie svojej novej strany HLAS – sociálna demokracia. V stredu (29.7.) dorazil so svojim Pelletonom aj na námestie, kde ho čakala viac ako stovka obyvateľov mesta i okolia.

   Podľa slov bývalého predsedu vlády, ho ľudia mali možnosť spoznať na rôznych pozíciách, naposledy ako premiéra SR v čase začínajúcej koronakrízy. „Myslím si, že občania videli, že politika sa dá robiť aj slušne, či už doma, alebo v zahraničí, bez toho, aby sa museli za svojho premiéra alebo vysokopostaveného politika hanbiť,“ povedal Pellegrini. Práve takýmto smerom by sa chcel uberať aj so svojou novou politickou stranou. Ako ďalej uviedol, potom už bude záležať najmä od občanov či sa im páči to, čo je momentálne na Úrade vlády, alebo by tam chceli niečo iné. „Oni si už sami vyberú…chvála pánubohu, že nech si myslíme čo chceme, a môžeme mať akékoľvek plány, hlavné slovo budú mať občania tejto krajiny a tí nám vystavia v najbližších voľbách účet, ktorý musíme rešpektovať.“

   Hlavnou ambíciou lídra strany HLAS a jeho členov je, aby sociálna demokracia nebola natrvalo odsúdená na postavenie v opozícii tak, že s ňou nikto nebude chcieť sadnúť za stôl a každý od nej dá ruky preč. Zároveň dúfajú, že si nájde širší akčný potenciál so silnou podporou.

Peter Pellegrini v Humennom

   Pellegrini by chcel novou politickou stranou osloviť najmä tých, ktorí vyznávajú sociálno-demokratické hodnoty, preto chce väčšinu času stráviť v regiónoch. „Chceme osloviť tých, ktorým je sympatická politika, ktorá sa stará o všetkých tých, o ktorých sa treba postarať,“ povedal. Ide najmä o chorých, seniorov a ľudí v núdzi. Práve pracujúci ľud a dôchodcovia budú pre stranu prioritou. „Nikdy sa nebudeme stotožňovať s politikou, podľa ktorej všetko vyrieši ekonomika a každý sa má o seba postarať sám. To nefunguje a medzi nami je obrovské množstvo ľudí, ktorí si zaslúžia našu pozornosť,“ vysvetlil Pellegrini. Politika novovznikajúcej strany HLAS – sociálna demokracia má byť ľudská, pokojná, neútočná, bez nenávisti a s priamymi stretnutiami s občanmi.

   Na základe podmienok vzniku politických strán je potrebné získať minimálne 10 000 platných podpisov od voličov, ktorí súhlasia, aby daná strana vznikla. Podľa lídra strany, Petra Pellegriniho, aktuálna situácia naznačuje, že to nebude problém. Predbežné analýzy a prvotné prieskumy naznačujú, že strana napriek tomu, že ešte ani nevznikla, má celkom zaujímavú podporu. „Je to pre nás veľký záväzok a nesmierne povzbudzujúce. Budeme sa snažiť ľudí nesklamať,“ dodal Pellegrini. Na vyzbieranie podpisov majú členovia strany až pol roka, interne si však stanovili presne 30 dní. Najneskôr do 14. augusta by chceli podpisové hárky odovzdať na Ministerstve vnútra SR.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com