So. apr 20th, 2024

HUMENNÉ. Po postupnom uvoľňovaní opatrení začal s prípravou aj Florbalový klub Humenné. Kvôli nariadeniam však zatiaľ s výraznými obmedzeniami. Cvičia prevažne fyzickú kondíciu.

   „S tréningom sme začali 13. mája na všetkých možných voľných priestranstvách na území mesta, napríklad na štátnom gymnáziu, vedľa zimného štadióna, taktiež aj na Hubkovej. Kvôli koronakríze sme nemali možnosť dostať sa do športovej haly, no príprava sa vykonáva celý pracovný týždeň a venuje sa jej jedna hodina. Aktuálne trénujeme v troch skupinkách po päť chlapcov, pri každej je prítomný jeden tréner. Praktizujeme hlavne kondičnú prípravu a každý mesiac máme naplánované čosi iné. Prevažne sú to však dlhé a krátke behy. V klube je 30 chlapcov a pôsobí v ňom šesť trénerov,“ povedal Marián Svatuška, jeden z trénerov klubu.

   Pripomenul, že v rámci opatrení sa zakúpili aj dezinfekčné prostriedky a pri každom príchode a odchode si všetci musia vyčistiť ruky. „Každý florbalista má prísť už prezlečený a má mať vlastnú fľašu na pitie, na ktorej je napísané meno a priezvisko dotyčného. Súčasťou výbavy majú byť aj vlastné hygienické vreckovky. Samozrejmosťou je dodržiavanie všetkých opatrení, ktoré boli vydané vládou,“ uviedol a dodal, že momentálne sa nepoužívajú žiadne lopty a iné rekvizity, pri ktorých by mohlo dôjsť ku kontaktu či dotyku. „V posledných dňoch sme volili dvoch asistentov a kapitána družstva pre ročník 2020/2021. Stal sa ním skvelý Richard Petija, ktorý pôsobí aj v michalovskom hokejovom tíme. Post asistentov sa odovzdal talentovaným chlapcom Kurečkovi a Šuľakovi. Tento ročník berieme veľmi zodpovedne, chceme sa prihlásiť do súťaže, ktorú riadi Slovenský zväz florbalu, do kategórie starších žiakov. Ak by mal niekto záujem o tento šport, môže nás kontaktovať cez náš facebook,“ doplnil Marián Svatuška. foto: Marián Svatuška

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com