Ut. apr 23rd, 2024

MEDZILABORCE. O ľadovej ploche sa na mestskom zastupiteľstve hovorilo už koncom roka 2017, teraz sa stala realitou aj napriek tomu, že sa väčšina miest pasuje s koronakrízou. Samospráva dokázala už pred začiatkom pandémie šetriť tak, aby si neskôr nemuseli uťahovať opasok z dôvodu výpadku podielových daní. Medzilaborčania si po lete vychutnajú jazdu na ľadových korčuliach.

   Športový areál pod Kamjanou sa rozrástol o novú ľadovú plochu. Postavená je v areáli MŠK Spartak. Je lokalizovaná tak, aby v zimnom období bolo možné využívanie infraštruktúry šatní miestneho futbalového štadióna a jeho príslušné zázemie. Celková suma stavby sa vyšplhala na 373 000€, za rolbu mesto uhradilo 60 000€. Samospráva využila vlastné zdroje vo výške 270 000€, z čoho činí čiastku 150 000€ úver, Prešovský samosprávny kraj prispel na rozvoj zimného športu sumou 100 000€ a Vláda Slovenskej republiky zainvestovala 60 000€. „Financie na tento účel sme mali pripravené už v predchádzajúcom období, boli vložené na účet výstavby ľadovej plochy v roku 2018. Preto nebol žiadny problém s financovaním tejto investície,“ uviedol Vladislav Višňovský, primátor Medzilaboriec na margo aktuálnej situácie koronakrízy a finančných problémov v iných mestách.

  Ľadová plocha má rozmer 20×40 metrov, súčasťou sú hokejové brány, chladiaci agregát plnený glykolom, mantinely, striedačky a ochranné siete. „Výstavba prebiehala v mesiacoch apríl a máj 2020. Plocha je prioritne určená pre mládež. Počítame s jej celoročným
využívaním. V lete to bude inline hokej, malý futbal. V zime, samozrejme, korčuľovanie a hokej pre širokú verejnosť,
“ doplnil primátor. foto: Vladislav Višňovský.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com