Št. apr 25th, 2024

SNINA. Za služby Mestského sociálneho podniku budú môcť Sninčania platiť servisnými poukážkami, ktoré sú k zakúpeniu od pondelka 18. mája v pokladni estského úradu. Poukážky sú platné v rámci kalendárneho roka, v ktorom boli zakúpené a sú v nominálnej hodnote 10 € – ak si občan zakúpi poukážku v tomto roku, je platná iba do konca roka 2020.

   V rámci Mestského sociálneho podniku je možné platiť za záhradnícke práce. Následne bude podnik služby rozširovať i do ďalších oblastí.

Zvýhodnenie pre odkázané osoby

   Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR vydalo dva typy servisných poukážok – ružové a modré. Ružové sú pre odkázanú osobu, ktorá si ju kúpi za 5 €, avšak služby môže využiť v hodnote plnej ceny, teda 10 €. Modrú poukážku v nominálnej hodnote 10 € si občan, ktorý nie je odkázanou osobou, kúpi za 10 €,“ uviedla Erika Jankajová vedúca Strategického odboru MsÚ Snina. Nevyužité poukážky môžu občania vrátiť v pokladni mesta a následne im ministerstvo práce vráti peniaze na účet alebo poštovým poukazom. „Odkázaná osoba sa pri kúpe servisných poukážok musí preukázať rozhodnutím o odkázanosti na sociálnu službu. Odkázanou osobou je fyzická osoba, ktorá má právoplatné rozhodnutie o odkázanosti na sociálnu službu v zmysle zákona,“ doplnila Jankajová.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com